DE FRANEQUER LOSKOP

WELKOM BIJ DE FRANEQUER LOSKOP.

De Loskop, gesitueerd in het pand aan de Vijverstraat te Franeker, is het jongere broertje van de Bogt fen Guné maar is zeker niet kinderachtig. Het café ademt historie uit met de vele oude kaatswanten en historische prenten aan de muur. Hier kunt u heerlijk genieten van één van de 30 speciaalbieren die het café telt. Tevens is deze prachtige lokatie zeer geschikt voor het houden van een feest, bedrijfsborrel of receptie. De professoren van weleer kijken ingelijst vanaf de wand op de gasten neer. Wel eens gedacht aan een kaatsclinic op het naastgelegen ‘Sjukelan’? Ook dat verzorgen wij. Velen gingen u voor. Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag naar de mogelijkheden
 

UW FEEST OP MAAT.

Van (bedrijfs)borrels tot verjaardagen en jubilea, het kan allemaal bij de De Franequer Loskop. Een knusse, gezellige en intieme omgeving voor een personeelsuitje, reünie, receptie, borrel of verjaardag. We denken graag met u mee over de invulling en verzorgen uiteraard de hapjes en drankjes. Wilt u uw feest net dat beetje extra geven in de vorm van een heerlijk buffet op maat of met live muziek? Ook dit is geen enkel probleem. Wij beschikken over een aantal leuke (solo)artiesten. Wij kijken ernaar uit om samen met u uw feest samen te stellen.
Een dag niet gefeest is een dag niet geleefd!

 

KAATSCLINICS.
Op zoek naar een leuke activiteit voor uw teamdag?

DE STAND IS 2-1.
Heeft u er wel eens aan gedacht om een kaatsclinic te volgen? Onder leiding van een ervaren trainer leert u de basisbeginselen van deze oer Friese sport. U begint de dag met een kop koffie of thee samen met een heerlijk stuk Friese oranjekoek van de ambachtelijke bakker Siesling.

Na de koffie volgt een korte speluitleg waarna u de sportschoenen aantrekt en gedurende ca.1,5 uur op het ‘heilige’ Sjukela de basis van het kaatsen leert. Nu is het tijd voor de derde helft. Onder het genot van een hapje en een drankje sluit u deze mooie dag prettig af.

29,50 pp. Bij minimaal 15 personen.

DE STAND IS 6-0.
Heeft u er wel eens aan gedacht om een kaatsclinic te volgen? Onder leiding van een ervaren trainer leert u de basisbeginselen van deze oer Friese sport. U begint de dag met een kop koffie of thee samen met een heerlijk stuk Friese oranjekoek van de ambachtelijke bakker Siesling. Daarna brengt u een bezoek aan het nieuwe, naastgelegen Kaatsmuseum. Terug in de Loskop krijgt u tijdens uw drankje een korte speluitleg waarna u de sportschoenen aantrekt en gedurende ca.1,5 uur op het ‘heilige’ Sjukela de basis van het kaatsen leert. Dan is het tijd voor de derde helft. Onder het genot van een hapje en een drankje sluit u deze mooie dag, prettig af.


35,- pp. Bij minimaal 15 personen.

DE STAND IS 5-5 6-6 MATCHPOINT.
Heeft u er wel eens aan gedacht om een kaatsclinic te volgen? Onder leiding van een ervaren trainer leert u de basisbeginselen van deze oer Friese sport. U begint de dag met een kop koffie of thee samen met een heerlijk stuk Friese oranjekoek van de ambachtelijke bakker Siesling. Daarna brengt u een bezoek aan het nieuwe, naastgelegen Kaatsmuseum. Teruggekomen in de Loskop krijgt u tijdens uw drankje een korte speluitleg waarna u de sportschoenen aantrekt en gedurende ca.1,5 uur op het ‘heilige’ Sjukelan de basis van het kaatsen leert. Dan is het tijd voor de derde helft. Na een verfrissende versnapering staat er tot slot een luxe koud & warm buffet voor u klaar.

49,- pp. Bij minimaal 15 personen.

ONS SPECIAALBIER

Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit. Gekroond tot beste Weizen bier ter wereld.
Stijl: Weizen
ABV%: 5,1%
Brouwer: Grolsch
Rijke Herfstbok is een karaktervol bier met een stevige, zachtzoete smaak en een robijnrode kleur. Bij het proeven gaat alle aandacht uit naar het aroma van kruiden, kaneel, rozijnen en een vleugje bosbessen. De afdronk van deze Herfstbok is rijk van smaak. Proef de herfst!
Stijl: Bokbier
ABV%: 6,6%
Brouwer: Grolsch

* Seizoensbier
Frisse Lentebok verrast met zijn licht hoppige, zacht zoete smaak. De melange van nobele hopsoorten en een ruime hoeveelheid geroosterde mout zorgen voor prikkelende tonen van citrus, honing en kamillebloesem. Het frisse aroma met kruidige tinten doet denken aan de lente.
Stijl: Bokbier
ABV%: 7%
Brouwer: Grolsch

* Seizoensbier
Krachtig Kanon krijgt zijn robuuste karakter door dubbele vergisting bij hoge temperaturen. Krachtig en machtig van smaak met een fruitige zoetheid en een intense smaakbeleving van rijpe vijgen, jeneverbes en karamel. Gebrouwen met de grootst mogelijke zorg, precies zoals het moet worden gedronken.
Stijl: Gerstewijn
Inhoud: 30cl
Herkomst: Nederland
ABV%: 11,6%
Brouwer: Grolsch
Roodbruin abdijbier vol zoete tonen van toast en vooral karamel. Het complexe karakter kan worden samengevat in zoet en bitter.
Stijl: Dubbel
Inhoud: 33cl
ABV %: 6,5%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Alken-Maes
Donkergeel met een fijne, royale witte schuimkraag. Deze klassieke Tripel – een erkend abdijbier – zit vol met fruit en kruidigheid en heeft een alcoholisch zoet karakter.
Stijl: Tripel
Inhoud: 33cl
ABV %: 9,0%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Alken-Maes

Westmalle is een erkend Trappistenbier. Deze Dubbel heeft veel fruitige tonen, onder andere van rijpe banaan. Geroosterde mouttonen en karamel geven ronde zoetheid. De nasmaak van deze Trappist is bitterzoet.
Stijl: Dubbel
Inhoud: 33cl
ABV %: 7,0%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Westmalle
De Westmalle Tripel wordt ook wel de moeder aller tripels genoemd. Deze complexe, goudkleurige en licht troebele Trappist combineert flinke fruit aroma’s met een aangename kruidigheid. Hinten van rijpe banaan en kruiden maken de smaakbeleving van een van de beste Tripels helemaal af.
Stijl: Tripel
Inhoud: 33cl
ABV %: 9,5%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Westmalle
Rochefort 8 is een erkend Trappistenbier. Amber-, bruinkleurig met volle zoete aroma’s van karamel, toffee, chocolade. Unieke Trappist met een lange, zachtzoete nasmaak.
Stijl: Dubbel
Inhoud: 33cl
ABV %: 9,2%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Rochefort
Erkend abdijbier, sterk aromatische tripel met fruit en florale geuren. Zoete aroma’s uit de mout geven dit bier een heel zacht karakter. Lichte bitterheid geeft nog meer diepte aan dit complexe bier.
Stijl: Tripel
Inhoud: 33cl
ABV %: 8,0%
Herkomst: België
Brouwer: St. Bernardus Brouwerij
Vernoemd naar de Haarlemse stadsmolen De Adriaan. Bleekgeel, mistig met een fijne witte schuimkraag. Frisheid van sinaasappel, zachtheid van vanille in een mooie balans. Een aangename dorstlesser.
Stijl: Wit
Inhoud: 33cl
ABV %: 5,0%
Herkomst: Nederland
Brouwer: Brouwerij Jopenkerk
Amberkleurig bier met een rijke schuimkraag. De geur en de smaak herbergen aroma’s van uiteenlopende soort, van citrusfruit zoals sinaasappel en grapefruit, kruidigheid tot peperigheid en kartelachtige zoetheid. Een bier waarin veel te ontdekken valt. Lekker om zo te drinken en uitstekend te combineren met diverse gerechten.

Stijl: Pale Ale
Inhoud: 33cl
ABV %: 5,5%
Herkomst: Nederland
Brouwer: Brouwerij Jopenkerk

Oranjekleurige hopbom, die je glas uitstuift. Uitbundige fruitige aroma’s en veel ‘pine’. Carameltonen uit de mout brengen de bitterheid in balans.
Stijl: India Pale Ale
Inhoud: 33cl
ABV %: 6,0%
Herkomst: Nederland
Brouwer: Brouwerij Jopenkerk
Mooie Nel werd in 2015 tijdens de Dutch Beer Challenge gekozen tot mooiste bier van Nederland. Oranjekleurig, licht mistig met een gebroken witte schuimkraag. Mooie balans tussen zoetheid uit de mout en de hopbitterheid. Boordevol tropische fruit.
Stijl: India Pale Ale
Inhoud: 33cl
ABV %: 6,5%
Herkomst: Nederland
Brouwer: Brouwerij Jopenkerk
Een mooi donkerbruin bier met een fijne schuimkraag. Chocolade, karamel en een beetje koffie geven een diepe, complexe smaak. De nasmaak is intens met een fijne zoete bitterheid.
Stijl: Bock
Inhoud: 33cl
ABV %: 9,0%
Herkomst: Nederland
Brouwer: Brouwerij Jopenkerk
Goudgeel, mistig met een kenmerkende volle witte schuimkraag. De evenzo kenmerkende kruidnagel en rijpe banaan zijn duidelijk waarneembaar. De nasmaak van deze dorstlesser is fruitig zoet.
Stijl: Weizen
Inhoud: 50cl
ABV %: 5,3%
Herkomst: Duitsland
Brouwer: Erdinger
Peroni Nastro Azzurro is een Italiaans premium bier van Peroni dat bedoeld is voor de export. Peroni Nastro Azzurro is vooral erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Het bier staat daar op plaats 13 van de best verkopende bieren.
Bier gebrouwen met driegranen: gerst, haver en tarwe. Heldergeel met een royale schuimkraag. Dit wereldwijd vaak onderscheiden bier heeft een geweldige balans tussen zoet, fruitig, bitter en spicy.
Stijl: Tripel
Inhoud: 33cl
ABV %: 8,4%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Bosteels
Goudkleurig bier, licht nevelig met een robuuste schuimkraag. Kruidige geur met veel citrusfruit en koriander. Ook in de smaak veel fris fruit en koriander.
Stijl: Blond
Inhoud: 33cl
ABV %: 8,0%
Herkomst: België
Brouwer: Brasserie d’Achouffe
Donkergoud, oranje, mistig, grote witte schuimkraag. Aroma’s worden beheerst door fruit. Zowel fris citrusfruit als zoet tropisch fruit. Daarnaast een zoete toon met wat karamel. De bitterheid geeft balans.
Stijl: India Pale Ale
Inhoud: 33cl
ABV %: 5,5%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Duvel Moortgat
Kersenrode kleur met rood schuim. Zoet als ranja met een fris zuurtje. Barstensvol kersen.
Stijl: Sour Beer
Inhoud: 33cl
ABV %: 3,8%
Herkomst: België
Brouwer
Brouwerij Liefmans
Licht geel gekleurd, beetje mistig met een geweldig royale witte schuimkraag. Geur is citroen, limoen en spicy-aroma’s. De frisse smaak herbergt citrusfruit, zoet fruit, zoetheid van alcohol en hopkruidigheid die ietwat peperige heeft. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit een fris, makkelijk drinkbaar bier.
Stijl: Belgian Ale
Inhoud: 33cl
ABV %: 8,5%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Duvel Moortgat
Vedett Extra White is vol romig en fris van smaak. Het bier heeft een frisse geur met tonen van citrus en een kruidigheid van koriander. Extra White heeft een lange bittere afdronk.
Stijl: Wit bier
Inhoud: 33cl
ABV%: 4,7%
Herkomst: België
Brouwer: Brouwerij Duvel Moortgat

CONTACT

 • ADRES

  De Franequer Loskop
  Vijverstraat 1
  8801TT Franeker
  T: 0517-392416

 • CONTACT GEGEVENS

 • CONTACT