DIT ZIJN WIJ.

Welkom bij de Franequer Loskop.

De Franequer Loskop is het jonge broertje van de Bogt fen Guné maar is zeker niet minder volwassen. Het café bevindt zich in het pand van het oudste studentencafé van Nederland, de Bogt fen Guné aan de Vijverstraat. De studenten van de Franeker Universiteit waren vrijgesteld van accijnsen op het bier. Hierdoor kwam de universiteit al snel bekend te staan onder de naam ‘zuipacademie’. De studenten kregen dan ook al snel de bijnaam Franequer Loskop. Hoewel Franeker al sinds 1811 geen universiteit meer binnen de stadsgrenzen heeft, was dat tot die tijd wel het geval. In 1585 vestigde de universiteit zich tegenover het pand van de familie Sjaerdema, dat later als herberg en kroeg dienst ging doen.


dé lokatie voor uw feest.

In 2013 opende De Franequer Loskop zijn deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Franequer uitgaansleven. Met de warme uitstraling en de hartelijke service van de kastelein, zult u zich hier binnen de kortste keren thuis voelen. Deze prachtige lokatie leent zich uitstekend voor het houden van een feest, bedrijfsborrel of receptie tot 100 personen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk bij de arrangementen of neem vrijblijvend contact op.


geopend van woensdag t/m zaterdag

De Loskop is geopend van woensdag t/m zaterdag. Woensdag en donderdag vanaf 18.00 uur. Vrijdag en zaterdag vanaf 16.00 uur. Op reservering zijn er meer mogelijkheden. Het café telt 30 wisselende speciaalbieren die u in alle rust tot u kunt nemen. Gedurende de week zijn er verschillende activiteiten zoals, darten, pokeren, biljarten en schaken. De bekende kroegspelletjes mogen uiteraard ook niet ontbreken. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen!

 • Connector.

  Het Oudste Studentencafé van Nederland

  In 1585 opende De Bogt fen Guné haar deuren als herberg en café.

 • Connector.

  Gratis WiFi

  In zowel de Bogt fen Guné als De Franequer Loskop, gratis WiFi.

 • Connector.

  Openingstijden

  De Franequer Loskop is van woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 18:00 uur.